Domov Referencie

Detail referencie

Nemocnica Rimavská Sobota

Bezdrôtový systém individuálnej regulácie vykurovania IQRC realizovaný v nemocnici Rimavská Sobota prispel okrem zjednodušenia ovládania vykurovania predovšetkým k zníženiu prevádzkových nákladov na energie.

obrázok referencie

Vďaka zónovej regulácii je možné nastavovať individuálnu teplotu v jednotlivých miestnostiach, čím sa vykuruje v žiadanom čase na správnu teplotu iba požadované obsadené izby a ambulancie. Správca budovy celý systém vykurovania ovláda a sleduje zo svojho počítača moderným softvérom kompatibilným s operačnými systémami Microsoft, s možnosťou vzdialeného pripojenia cez Internet odkiaľkoľvek. Nemocnica získala prehľad o nastavenej a skutočnej teplote v každej miestnosti a kontrolu nad vykurovacím systémom. Navyše má prístup k historickému prehľadu teplôt. Tým si môže vyhodnotiť dosiahnuté úspory a zhodnotiť efektivitu pripojenia ďalších budov do systému.

Riadenie systému je zaistené z jedného miesta, jednou centrálnou jednotkou ku ktorej je bezdrôtovo pripojených ďalších 135 zaradení. Systém je pripojený bezdrôtovo, čo je výhodné z hľadiska jednoduchej rekonštrukcie, pričom dosah bezdrôtovej siete umožní prepojiť aj susedné budovy rozsiahleho komplexu.

Mohlo by vás zaujímať